Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Fényezés korrekció - polírozás
Fényezés korrekció
Biztosan te is láttál már fantasztikus reklám fotókat egy-egy vadonatúj autóról a kedvenc magazinodban vagy, akár az interneten. Biztosan Neked is megragadta a fantáziádat a hibátlan karosszéria, a fantasztikusan csillogó fényezés, az erős, intenzív színek, a tiszta felületek. Szinte kiáltanak, hogy érj hozzájuk. Mindannyian vágyunk a tökéletes felületekre és nincs ez másként akkor sem, ha a kocsid fényezésére gondolunk.

Sajnos a mindennapi használat során a karosszériánk sok esetben sérül. A kavicsfelverődések, a por okozta karcok, a bogármaradványok, vagy a nem megfelelő helyen végzett mosatás mind-mind nyomot hagy a gépjárművön. A fényezés korrekciós szolgáltatásunk ezektől a nyomoktól kíván megszabadulni, hogy Te ismételten élvezhesd a fent említett tökéletesség érzését.
Fényezés korrekció


Fényezés korrekció
Polírozás
Fényezés korrekció - Pécs
Polírozás - Pécs
Autópolírozás
Mi az a fényezés korrekció?
fényezés korrekció
A fényezés korrekciót a legkönnyebben úgy tudjuk leírni, hogy egy olyan folyamat, ami eltünteti az autód fényezésén a mechanikai behatások következtében keletkező karcokat, sérüléseket. Az eljárás talán az egyik legbonyolultabb autókozmetikai tevékenység. Nagyon fontos, hogy csak hozzáértő és gyakorlott szakember végezze, hiszen nagy a kockázat, egy rossz mozdulat és máris a gépjármű bázis rétegén járunk, aminek a javítása nagyon költséges és időigényes is.


Milyen karcokat lehet eltüntetni?
polírozás - karcok
Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy minden olyan karcolás vagy mechanikai sérülés eltávolítható a felületről, amibe nem akad bele a körmünk. A színtelen lakkrétegben található karcok döntő többsége eltávolítható. Sok olyan megkereséssel találkozunk, hogy a fémig karcolt autót szeretnék helyreállíttatni polírozással. Erre nem alkalmas ez a művelet.
Polírozás - karcok


Karc
Karc
Horzsolás
Horzsolás
Örvény mikrokarc
Örvény mikrokarc
Beégett vízkő
Beégett vízkő
Narancsbőr
Narancsbőr
Halszem
Halszem
Egy átlagos autón a gyári fényezés 70-130 mikron vastagságú és ehhez képest fontos azt is megemlíteni, hogy egy szakmailag helyesen kivitelezett korrekció polírozás során maximum 3-5 mikronnyi lakkot távolítunk el. Az ilyen mértékű beavatkozás során is már nagy a valószínűsége annak, hogy ebben már volt lakcsiszolási eljárás is. Így fontos, hogy jellemzően a lehető legkevesebb mikronnyi réteget távolítsunk el, hiszen az évek során várható, hogy többször hívod majd segítségül a polírozást.

A mélyebb karcokat is sok esetben lehet finomítani annyira, hogy szinte egyáltalán ne lehessen őket észrevenni, ehhez viszont igazán komoly felkészültség és prémium géppark szükséges. Nagyon fontos, hogy otthoni zugműhelybe soha ne végeztessük polírozást, mert csalódás és ráfizetés lesz a vége.


Hogyan néz ki a folyamat?
Polírozás
1. Tisztítás
2. Előpolírozás
3. Ellenőrzés és finiselés
1. Tisztítás
A folyamat minden esetben a karosszéria elemeinek az alapos megtisztításával kezdődik. Tilos koszos, szennyezett autót polírozni, hiszen ebben az esetben a polírozás következtében további "sebeket" ejtünk az adott elemen, ezért kifejezetten fontos, hogy az adott felületet megfelelően készítsük elő és az is, hogy jól mérjük fel az adott szakaszt.

A tisztítás során az általános autókozmetikai szereken túlmenően, úgynevezett agyag gyurmát vagy, ahogy sokan ismerik, autógyurmát használunk. A gyurma segítségével eltávolítunk minden, a fényezésbe ragadt koszt, szállórozsdát, port stb, és végeredményként egy tükörsima felületet kapunk, amin már meg is kezdhető az egy vagy a többlépéses polírozás.
Tisztítás
2. Előpolírozás
A polírozást minden esetben a legoptimálisabb szemcseszerkezetű pasztával végezzük professzionális polírozógépek segítségével. A műhelyünkben kizárólag eredeti, olasz gyártmányú Rupes gépeket alkalmazunk, melyek kifejezetten professzionális felhasználásra szánt, komoly és erőteljes gépek. Gépparkunkban minden méretű és teljesítményű polírozó gép megtalálható, ezzel garantálva azt a törekvésünket, hogy szakembereink a legoptimálisabb eredményt tudják kihozni a karosszéria egyes elemein végzett munkából.
Előpolírozás
3. Ellenőrzés és finiselés
Az alap polírozást követően egy finomabb szemcseszerkezetű polírpasztát alkalmazunk, hogy a végeredmény még tökéletesebb, még látványosabb legyen. Ezt a szakmában közbenső polírozásnak nevezzük.

Ezt követően minden esetben egy speciális Scangrip LED lámpás ellenőrzést tartunk, hogy ellenőrizhessük a kialakult felületeket, majd azon tovább haladva véglegesítjük azokat.

A finom polírozás után a folyamatot egy tükör polírozással vagy más néven fényesítő polírozással zárjuk. Kész is vagyunk!
Ellenőrzés és finiselés


Köszönjük, hogy minket választottatok!


Mi a különbség a fényezéskorrekciós polír és a fényesítő polír között?
Polír
fényezéskorrekciós polír
A fényezéskorrekciós polír jellemzően a sérülések helyreállítására, eltüntetésére fókuszáló tevékenység. Segítségével az erősebb, mélyebb karcok és mechanikai behatások is eltüntethetők.
fényesítő polír
A fényesítő polír ennek a kistestvére. Lényegi részét adja, hogy ez a folyamat sokkal inkább a lakk tisztításáért felel, mintsem a mélyebb karcolások eltávolításáért. Segítségével könnyedén eltávolíthatóak a szembetűnőbb hologramok és természetesen a lakkhibák jelentős része is. Hatására a lakk sokkal fényesebb, tündöklőbb és revitalizáltabb lesz.


Mit lehet polírozni?
autóápolás - polírozás
Ha polírozásról beszélünk nagy általánosságban, akkor az autó karosszériájára gondolunk általánosságban. Egy normál méretű gépjármű jellemzően 13 elemből tevődik össze, ezek 2 lökhárító, 4 sárvédő, 1 motorháztető, 4 ajtó, 1 csomagtérajtó, 1 tető. Emellett megkülönböztetünk még lámpa polírt is.

Az autónk első vagy hátsó fényszórói a túlzott UV sugárzás és a nem megfelelő autómosás, illetve az időjárás viszonytagságai következtében elmattulhatnak, besárgulhatnak, elöregedhetnek. A lámpatestek felületén megjelenő homályosodott réteg jelentős mértékben akadályozza a fény tovább haladását, szétszóródását, aminek eredményeként a sofőr látótávolsága csökken, minősége romlik, arról is nem is beszélve, hogy a gépjármű kevésbé válik láthatóvá a közlekedés többi résztvevőjének, ami veszélyes helyzetekhez, komolyabb esetben balesetekhez is vezethet. Nem utolsó sorban pedig esztétikailag sem szép egy elöregedett vagy besárgult lámpatest a szépen polírozott gépjárművünkön.
autópatyolat - polírozás


Mennyibe kerül?
polírozás ára
Nálunk arra is van lehetőséged, hogy csak az autód egy-egy részét kezeljük, így könnyedén meg tudjuk határozni, hogy pontosan mely elemek políroztatását szeretnéd kérni. Elemenként a polírozás 4.990 Ft-ba kerül, míg a fényszóró csiszolása, polírozása 3.990 Ft /db.

Teljes autó políroztatása esetén meglepünk egy két alkalmas prémium külső-belső autópatyolat kuponnal is, hogy még egyszerűbben tudd autódat ragyogó állapotát megtartani.

Érdekel a polírozás szolgáltatásunk? Nincs más dolgod, mint töltsd ki az alábbi űrlapot és munkatársunk egy munkanapon belül felveszi Veled a kapcsolatot, hogy egyeztessen Veled a fényezés korrekciós szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Az alábbi űrlap kitöltése nem minősül megrendelésnek, kizárólag tájékoztatást biztosítunk a részedre.
Cégnév
Vezetéknév *
Keresztnév *
E-mail cím *
Telefonszám *
Üzenet


elküldöm

Íme néhány termék, ami felkeltheti az érdeklődésed!
Nanolex Final Finish Vízkőeltávolító, Gyorsápoló
Nanolex Final Finish
Vízkőeltávolító, Gyorsápoló
4.700 HUF
Nanolex Glass Cleaner Ablaktisztító
Nanolex Glass Cleaner
Ablaktisztító
5.200 HUF
Nanolex Mikroszálas szárító törölköző
Nanolex Mikroszálas
szárító törölköző
8.400 HUF
Nanolex PreWash Előmosó koncentrátum
Nanolex PreWash
Előmosó koncentrátum
6.200 HUF
Nanolex Pure Autósampon
Nanolex Pure
Autósampon
5.500 HUF
Nanolex Reactivating Autósampon
Nanolex Reactivating
Autósampon
7.600 HUF
Nanolex WashCoat Nanobevonat karosszériára
Nanolex WashCoat Nanobevonat
karosszériára
6.000 HUF
Nanolex Wheel Cleaner & Iron remover
Nanolex Wheel Cleaner
& Iron remover
6.200 HUF
Mikroszálas Mosókesztyű
Mikroszálas
Mosókesztyű
4.700 HUF
Nanolex Final Finish Vízkőeltávolító, Gyorsápoló
A Nanolex Final Finish vízkőeltávolító és gyorsápoló egy úttörő, vízbázisú bevonat az összetevők egy forradalmian új kombinációjával. Ez a bevonat könnyedén távolítja el a makacs vízcseppeket, ujjlenyomatokat és egyéb piszokfoltokat is a kezelt alkatrészekről. Kiváló szárító hatással segíti elő csillogó kinézetet az autómosás után.

Nanolex Glass Cleaner Ablaktisztító
A Nanolex Glass Cleaner ablaktisztító bevonatot speciálisan autóipari üvegekre fejlesztették ki. Az innovatív formula garantálja a sáros, piszkos, zsíros, továbbá a bogarak és a különböző viaszok alkotta szennyeződések eltávolítását. Egyszerű és hatékony ablkatisztítás folt és csíkmentesen. (750 ml)
Nanolex Mikroszálas szárító törölköző
A Nanolex mikroszálas szárító törölköző rendkívül sok vizet képes magába tartani anélkül, hogy csíkot hagyna a felületen. Átlagosan egy autót szárazra lehet törölni anélkül, hogy ki kellene csavarni a vizet. A legjobb választás otthoni autóápolásra és ipari felhasználásra is. Ez a szárítótörölköző 60x90 cm és 585 gramm súlyú, mindkét oldalon hurkolt szövésű anyagból készült.
Nanolex PreWash Előmosó koncentrátum
A Nanolex PreWash koncentrátum egy nagyon hatékony habzó előmosószer, ami hatásosan távolítja el az autók külső felületéről a viaszt, az olajat, a zsírt, a polípasztát, a szilikon maradékokat és előkészíti az autót a bevonatok használatához. Az összetevők kiegyensúlyozott alkalmazásának köszönhetően a felületaktív anyagok nagymértékben fellazítják és eltávolítják a makacs szennyeződéseket.
Higítás: 1:10 1:30
(1.000 ml)
Nanolex Pure Autósampon
A Nanolex Pure autósampon egy nagyon hatékony, egyúttal gyengéd pH-semleges foszfát és NTA-mentes tisztítószer. A hatékony tisztítást, valamint az erőteljes habzást és a nagyszerű tapadásmentes felületet a hatóanyagok egyedülálló kombinációja garantálja.
(750 ml)
Nanolex Reactivating Autósampon
A Nanolex Reactivating autósampon a kezelt és festett felületek tisztításra és ápolásra tervezték, amik a kezelés hatására sokkal ellenállóbbak lesznek. Az autó mosása közben a sampon modern formulája kémiai és molekuláris kötést alakít ki az előzetesen alkalmazott védőrétegekkel és egyúttal fel is frissíti azokat.
(750 ml)
Nanolex WashCoat Nanobevonat karosszériára
A Nanolex WashCoat nanobevonat, autóvisza egy hihetetlenül gyors és hatékony megoldás a külső gépjármű kezelt felületeire. A bevonat összetevői kémiai kötést képeznek a festékkel és felfrissítik a karosszérián korábban alkalmazott védőrétegeket, bevonatokat.
Higítás: 25-50 ml 1l vízhez, mely elegendő egy autó kezelésére.
(200ml)
Nanolex Wheel Cleaner & Iron remover Felnitisztító, fémrészecske eltávolító

A Nanolex Wheel Cleaner & Iron remover egy nagyon hatékony, gyorsan ható felnitisztító, valamint fémrészecske és fékpor eltávolító szer. A felülettel való érintkezés során az erőteljes formula leold minden szennyeződést, még a makacs fékport is. Kevéssé agresszív, mint a hagyományos savas felni-tisztítók, de legalább annyira hatékony.
(750ml)

Mikroszálas Mosókesztyű-CYCLONE Premium Korean Wash Mitt - Kék/fehér
A CYCLONE Premium Korean Wash Mitt - Mikroszálas mosókesztyű rendkívül kíméletesen és hatékonyan távolítja el autómosás közben az autó felületére tapadt szennyeződéseket.
Méret: 21 cm x 26 cm
Szín: Kék/Fehér
Összetétel: 70% Polyester / 30% Polyamide
Anyag: 100% splittelt Dél-koreai mikroszálas szövet.
Származási hely: Dél-Kórea


Az ügyfeleink ezeket a kérdéseket tették fel
gyik
Mi történik, ha kárt tesztek az autómban?
Erre még nem volt példa az Autópatyolatnál, de természetesen, ha ez bármikor megtörténne, akkor a teljes kárt megtérítjük a részedre
Mennyi ideig tart egy-egy kezelés?
Az időt nagy mértékben befolyásolja az adott elem mérete és természetesen állapota. Jellemzően elemenként 1,5-3 óra időtartammal kell számolni, ami azt jelenti, hogy egy teljes autó polírozása közel két napot jelent.
Nem lesz gond, ha el akarom adni az autót?
Egy polírozás alkalmával mindössze 3-5 mikron vastagságban dolgozunk, ami nagy általánosságban kis sem mutatható. Az autó állagmegőrzéséhez nagyban hozzájárul egy-egy polír, a segítségével jobban tudod majd értékesíteni az autó.
Milyen gépekkel dolgoztok?
Kizárólag prémium minőségű autókozmetikai eszközökkel és gépparkkal dolgozunk. A polírozás során az olaszországi Rupes márka gépeit alkalmazzuk.
Hogyan tudom megvédeni a korrekción átesett felületet?
A kerámia bevonat minőségi, professzionális védelmet nyújt a polírozáson átesett autódnak. Javasoljuk, hogy informálódj munkatársainknál vagy tájékozódj weboldalunkon a szolgáltatásaink menüpont alatt.
gyik gyik gyik


A Autópatyolat Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Autópatyolat Csapata